Egy férfi kipróbálta, milyen messzire tud eljutni 24 óra alatt vonattal

Vírusként terjed Jo Kibble videója a neten, aki egy 24 órás kalandba kezdett, hogy kiderítse, meddig tud eljutni vonattal a London St Pancras állomásról. A férfi Twitteren dokumentálta az egész utazását – írja az indy100.com.

Arra is ígéretet tett, hogy kilométerenként 20 pennyt adományoz a Katasztrófavédelmi Vészhelyzeti Bizottságnak (DEC) az Ukrajnában élők támogatására. Íme, a kiindulási pont, ahonnan megkezdődött a kaland, a londoni St Pancras vonatállomás:

Vállalkozását egy hasonló út ihlette, amelyet hat hónappal korábban tett meg, mert a koronavirus miatt, ahogy ő mondja, két évig éhezett a nemzetközi utazásokra. Akkor Kibble kb. 400 kilométeres távolságra jutott el busszal Northamptonon, Leicesteren, Aylesburyn, Peak Districten és Morecambon keresztül.

Most viszont a vonat mellett tette le a voksát. "Mi a legtávolabbi pont, amit el tudok jutni a londoni St Pancrasról 24 óra alatt?" – kérdezte a követőitől március 30-án reggel 7 órakor, mielőtt felugrott volna a Párizsba induló Eurostarra. Kibble nem csak úgy vaktában vágott neki az útnak, hanem alaposan megtervezte.

Kilenc európai vonatra szállt fel, és négy országon haladt át: Franciaországon, Németországon, Svájcon és Olaszországon.

A kalandos 24 óra a dél-olaszországi Bovo Marinában ért véget. Elárulta azt is, hogy a kedvenc szakasza a Zürich-Milan Expresszen töltött út volt, amikor legalább 5 tó mellett haladt el a vonat, sok tehenet, kecskét látott, és áthaladt a Gotthard alagúton is.
(Címlapfotó: illusztráció, Florian Pépellin/Wikipeda)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek