Csodálatos: Hét óra alatt végigvonatozhatunk Olaszország talán legszebb tájain

Úgy tűnik, kezd egyre trendibbé válni a vonatozás Európában. Nemrég mi is írtunk a legendás Orient Expressz új útjairól, amelyek a vidék legszebb tájain haladnak végig, de az új, magas sebességű vonatok is egyre szaporodnak a kontinesen – tudtuk meg a Time Out cikkéből.

A kép illusztrációForrás: Julia Lav/Shutterstock

A brit magazin egy új, Olaszországot átszelő magas sebességű járatról ír, amely hat óra és 45 perc alatt ér Genovából Nápolyba, 80 perccel korábban, mint az eddigi leggyorsabb vonat az útvonalon.

Az Italo vasúttársaság járata Milánóban, Firenzében, Bolognában és Rómában is megáll, csupa olyan helyen, amit legalább egyszer látni kell az életben.

A járat minden nap 6:14-kor indul Genovából, és 12:53-kor érkezik Nápolyba. Visszafelé 16:20-kor fut ki a vonat a nápolyi állomásról, és 23:09-kor érkezik meg Genovába. A legolcsóbb Smart osztályú ülés ára általában 50 euró körül mozog egy útra. Ha ennél egy picit többet fizetünk, akkor dönthető bőr üléseken utazhatunk, illetve ingyenes italokkat és harapnivalókat is felszolgálnak a járaton. Jegyek ezen az oldalon keresztül foglalhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek