A spanyolok megint rivalizálnak, az egyik vonatút olcsóbb, mint a másik

Úgy tűnik Spanyolország naponta jelent be új és olcsó, nagy sebességű vonatutakat a határain belül. A legújabb az eddigi egyik legjelentősebb lesz, ami Madrid és a déli országrész egyik legszebb városa, Sevilla között közlekedik majd. Az odaút pedig csupán 10 euró.

Plaza de España, Sevilla, SpanyolországForrás: Joan Oger / Unsplash

Természetesen nem ez lesz az első hasonló, szupergyors útvonal az országon belül: 2021-ben Madrid és Barcelona között jött létre hasonló, legközelebb pedig (ez év második felében) Madrid, Valencia és Alicante között számíthatnak olcsó vonatutakra a helyiek és a Spanyolországba látogatók.

Az új vonalak nagy része egy egymásra licitáló verseny eredménye, ami az Avlo és az Ouigo vasúti szolgáltató között folyik már több éve. Bizonyíték is van a versengésre: miután egy éve az Ouigo elindította nagy sebességű, 9 eurós útvonalat Madrid és Barcelona között, az Avlo is meglépte ugyanezt, csak éppen az út árát levitte 7 euróra.

Tehát amikor az Ouigo nemrég bejelentette, hogy valamikor 2023-ban egy új, nagy sebességű és alacsony költségű vonal beindítását tervezi Madrid és Sevilla között, az Avlo azonnal lecsapott a lehetőségre, és már be is jelentette a saját, 10 eurós útvonalát - olvasható a TimeOut.com oldalán.

Akik szeretik a vonatokat és a vonatutakat, azoknak egy érdekes adalék, hogy idén egy harmadik versenytárs is beszáll a versengésbe. Az ILSA cég Iryo vonatai Madrid, Barcelona, Sevilla, Málaga, Córdoba, Valencia, Alicante és Zaragoza között közlekednek majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek