Telihold és csillaghullás: áprilisban igazi show lesz az égbolton

Beköszöntött a tavasz, a nappalok pedig egyre hosszabbak, de amikor esteledik, akkor elkezdődik majd a műsor! Áprilisban több, valóban hihetetlen csillagászati esemény követi egymást, amelyek arra késztetnek, hogy az égre emeljük a tekintetünket. Nézzük meg, melyek azok a dátumok, amelyeket érdemes beírnunk a naptárba!

A fotó illusztrációForrás: Larisa Koshkina/Pixabay

A "bolygók táncában" a Mars és a Szaturnusz fogja vinni a prímet április 5-én, kedden. Ezt a látványt még hajnal előtt megcsodálhatjuk, mert fényesen ragyognak majd a sötét égbolton. Felismerésük nem nehéz: a Mars, az úgynevezett vörös bolygó intenzív narancssárga színével tűnik majd ki, míg a gyűrűs Szaturnusz halványsárga árnyalatú lesz.

Április 20-tól kezdődően négy bolygót láthatunk majd az égbolton, amelyek még hajnal előtt tündökölnek: a Szaturnusz, a Mars, a Vénusz és a Jupiter. Lenyűgöző kaland, valamint szórakozás lesz felnézni az égre, megpróbálni felismerni, beazonosítani őket, amit megkönnyít majd, hogy a legtöbb esetben szabad szemmel is láthatók lesznek. Április 27-én a Holdra, illetve a Vénusszal látható majd jobban, míg április 30-án az utóbbi megközelíti a Jupitert, egy újabb hihetetlen látványt nyújtva.

A telihold szépsége az év bármely szakában elbűvölő, de áprilisban igazán varázslatos lesz. 16-án úgynevezett rózsaszín szuperhold jelenik meg az égen.

Még két dátumot ajánlunk beírni a naptárba, különösen a romantikus lelkűeknek, és akiknek kívánságaik vannak: április 21-én és 22-én ugyanis csillaghullás lesz, de érdemes lesz már az előző estéktől az égbolt felé irányítania a távcsöveket, mert egy kis szerencsével még hamarabb is megcsodálhatunk néhányat – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek