Csak egy kattintás, és megjeleníthetjük a csillagokat a fejünk felett

A Zselici Csillagpark hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán egy népszerű, bárki által könnyen kezelhető csillagászati alkalmazásra. Ha ugyanis megnyitjuk a Stellarium netes verzióját, és a weboldal bal alsó sakában megadjuk a földrajzi helyzetünket, máris megjeleníthetjük a csillagos égboltot a fejünk felett!

Az alkalmazással könnyen felismerhetjük a csillagképeketForrás: https://stellarium-web.org/Zselici Csillagpark/Facebook

Az égre rajzolhatjuk a csillagképeket, megfigyelhetjük az égbolt mozgását az idő múlásának felgyorsításával, sőt saját magunk is csillagászokká válhatunk, ha van egy kisebb távcsövünk vagy kézi látcsövünk. Az oldal segítségével jónéhány olyan célpontot is bemérhetünk, melyek az említett eszközökkel a házunk tetejéről, vagy a kerünkből is láthatók.

Ha pedig a Zselici Csillagparkban szeretnénk megismerni az égbot titkait, már biciklivel is eljuthatunk oda. Ahogy pár napja beszámoltunk róla, Somogy megye délebbi részén, a Zselicben összesen 50 kilométernyi kerékpározható útszakaszt jelöltek ki a hegységben, amelyekből 10 kilométer elkerített kerékpárút.

A beruházás keretében bringás összeköttetést kapott Zselickislak, Zselicszentpál, Simonfa, Bőszénfa, Zselickisfalud, Szilvásszentmárton, Patca és Szenna. Így már biztonságosan megközelíthetővé váltak a Zselic legfontosabb látnivalói, a Bőszénfai Szarvasfarm, a Zselici Csillagpark, a Katica tanya és a Szennai Skanzen is. A bicikliutak építésén és a nyomvonalak kijelölésén túl őszig kerékpáros pihenőhelyek, kölcsönzők, valamint egy szerviz is épül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek