Eltüntetik London legszörnyűbb látványosságát

Tavaly augusztusban írtunk arról, hogy annyira lehangoló lett az akkor frissen megnyitott londoni kilátódomb, a Marble Arch Mound, hogy a látogatók visszakérték a belépőjegyek árát. A munkások most megkezdték a halom lebontását, miután a turisztikai attrakciót széles körben felháborító pénzkidobásnak tartották – írja az Independent.

A 25 méteres kilátóra valóban nem lehet azt monadani, hogy esztétikusForrás: AFP/Tolga Akmen

A megnyitás utáni néhány napon belül a mesterséges dombon a növények pusztulni kezdtek, a látogatók pedig arra panaszkodtak, hogy a beharangozó szerinti "szárnyaló kilátást" építési munkálatok kellékei, törmelékek, állványok takarták el. A látványosság egyszerűen köszönő viszonyban sem volt a reklámban ígért buja zöld dombbal és a városra nyíló lenyűgöző kilátással. Kezdetben a belépési díj 8,00 font volt de a felháborodott látogatók panaszt tettek emiatt. 

A helyszínt átmenetileg bezárták a nagyközönség előtt, majd augusztusban, kedvezményes díj ellenében újra megnyílt. Ennek ellenére a turisták elégedetlenek voltak, és kigúnyolták a helyszínt, London „legrosszabb látnivalójának" titulálva.

A New York Times ezt írta:

A londoniaknak ígértek egy dombot, kilátással.  Van is egy halomnyi állványuk."

A végső döfés az volt, amikor augusztusban kiderült, hogy az eredetileg 2 millió fontba kerülő látványosság költségvetése háromszorosára duzzadt. Az új képeken az látható, hogy a dombot el kezdték lebontani, a munkálatok pedig várhatóan idén májusban fejeződnek be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek