Ennél a zöld színű Ördögfürdőnél ma már nem látsz érdekesebbet

Korábban már írtunk a világ 10 legszínesebb természeti csodájáról, de nem mindennapi látványt nyújt Új-Zélandon a Wai-O-Tapu vulkanikus park különleges zöld színű tava sem. Ami viszont a szagát illeti: nos, magyarra fordítva a neve már utalhat rá, mert az Ördögfürdőnek nevezett világoszöld tavacska tele van kénnel átitatott büdös vízzel – olvasható az Odditty Central oldalán. 

Az híres és büdös zöld színű tó Új-Zélandon fürdésre nem alkalmasForrás: robertharding via AFP/Jeremy Bright/Jeremy Bright

Eltekintve attól, hogy a napsugarak milyen szögben érik a Devil's Bath vizét, ennek a bizarr tónak a színét a vaskoncentráció befolyásolja, amely intenzív zöld színt ad a medencének, és a kénkoncentráció, amely világoszöld színűre festi meg. Egy cseppet levon az értékéból, hogy a szaga viszont egy szennycsatornához vagy záptojáshoz hasonlít legnikább. Ennek ellénére igazi turisztikai látványosságnak számít a szigeten. 

Savassága miatt fürdeni nem lehet benne, de a tó felett egy kilátó helyezkedik el, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megcsodálják az egyedi színű és szagú Ördögfürdőt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek