Kaliforniai strandolók között fürdőzött egy hatalmas medve a bocsaival

Egy Jen Watkins nevű kiránduló készítette a videofelvételt, melyen egy medvemama és három kölyke látható a Tahoe-tavi Pope Beachen. Elmondása szerint a hatalmas medve először megragadta egy család hűtőtáskáját, és elkezdte enni a maradékukat. Ezután a macik a családi úszás mellett döntöttek. Íme, a megdöbbentő felvétel!

„Izgalmas volt" – mesélte Watkins. "Az emberek többnyire csak hátrébb álltak, és élvezték a pillanatot. Szuper aranyos volt. Nem voltunk az állatkertben, mégis úgy éreztük magunkat" – tette hozzá. Ugyanezen a helyen 2016-ban szintén rögzítettek egy felvételt, amin egy másik medvemama és három kölyke úszik együtt az emberekkel, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Ugyanakkor a kaliforniai Hal- és Vadvédelmi Minisztériumot aggasztja, hogy ezek a tengerparti találkozások egyre gyakoribbak.

"Nagyon aggódunk, mert minél több medve szokja meg az emberek közelségét, annál nagyobb a valószínűsége valamilyen potenciálisan veszélyes konfliktusnak" – mondta Peter Tira, minisztérium munkatársa. Watkins szerint egyértelmű, hogy a medvék és az emberek is túl könnyelműek. Reméli, hogy mindenki figyelembe veszi azt a tényt, hogy az a terület az állatoké, amit az embereknek tisztelniük kell – írja az abc12.com.

A címlapkép illusztráció, forrása: Steppinstars/Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek