Hatalmas geotermikus hotelt és fürdőt építenek Izlandon

Izland egyik legnagyobb, két geotermikus lagúnára épülő szálloda projektje – amelyet Efri-Reykirben, Izland délnyugati részén terveznek megvalósítani – zöld utat kapott az ottani Nemzeti Tervezési Ügynökségtől (The National Planning Agency). Amint a 200 szobás szálloda elkészül a lenyűgöző tájba beépülve, napi mintegy 1200 vendéget fogad majd, és ezzel valóban Izland egyik legnagyobb szállodája lesz.

Csodálatos környezetben épül a megújuló geotermikus energiát felhasználó szállodaForrás: Christian Bicke/Wikipedia

Már 2015 óta folyik a szálloda épületének előkészítése. Halldór Þ. Birgisson, a Reykir Fejlesztési Szövetség ügyvédje és igazgatósági tagja szerint most nehéz idők járnak, de egy olyan projekteknek, mint amilyen az Efri-Reykirben zajlik, van jövője. A tavalyi évben az izlandi WOW légitársaság csődje hátrányokat okozott, és a koronavírus világjárvány körül felmerülő bizonytalanság valószínűleg arra készteti az embereket, hogy jó néhány hónapig várjanak. Halldór szerint ugyanakkor a Efri-Reykir nagy lehetőségeket rejt magában a turisztikai szolgáltatások terén. Íme, a szálloda terve, amit meg is tekinthetnek.

A terület Izland talán legnépszerűbb turista útvonalán, az Arany Körön található, közel a Gullfoss vízeséshez és a Gejzír meleg forráshoz. A terv szerint a projektet szakaszosan kell felhúzni a 30 hektáros földterületen. A két geotermikus lagúna együttesen 6000 négyzetmétert fog lefedni. A befejezett háromszintes szálloda 10 000 négyzetméter nagyságú lesz. Ezenkívül a fürdőrészleghez épül egy szolgáltató központ, további öt ház a személyzet számára 200 parkolóhellyel egyetemben – írja a Iceland Monitor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek