II. Erzsébet királynő különleges rózsát ültetett Fülöp herceg 100. születésnapjára

Ma, június 10-én lenne 100 éves Fülöp herceg. Feleségének, a királynőnek a múlt héten egy ünnepség keretén belül mutatták be a Királyi Kertészeti Társaság által nemesített, mély rózsaszínű emlékrózsát, a nemrég elhunyt Fülöp herceg születésnapjára emlékezve. A királynő, aki egyben fővédnöke a kertészeti társaságnak is, kijelentette: „Nagyon szépnek tűnik." 

A királynő alaposan megnézte a néhai férjének nevét viselő nemesített rózsátForrás: AFP/Steve Parsons

Az Edinburgh-i herceg rózsának (Duke of Edinburgh Rose) keresztelt virágot a Windsori kastély keleti teraszának kertjében ültették el. Ez nem véletlen, hiszen a néhai herceg segített a kert kialakításában, a virágágyások átszervezésében, és egy ott álló bronz lótusz-szökőkút üzembe helyezésében.

A virág a Windsori kastély kertjében fog pompázniForrás: AFP/Steve Parsons

„Bár nagyon megrendítő volt, de örömmel töltötte el őfelségét, a királynőt, hogy a herceg 100. születésnapjára neki adományoztuk ezt a vadonatúj Edinburgh-i herceg rózsát, és megemlékeztünk a néhai herceg figyelemre méltó életéről" – mondta Keith Weed, a Királyi Kertészeti Társaság elnöke. Fülöp herceg elkötelezett volt az iránt, hogy tudatosítsa a természeti világ megőrzésének fotosságát. Ez a rózsafajta már elérhető a nagyközönség számára is, és minden egyes eladás után 2,50 font az edinburgh-i herceg alapítványához kerül, amely a fiatalokat támogatja.

A nemesített rózsa nemes ügyet is szolgálForrás: AFP/Steve Parsons

A herceg április 9-én bekövetkezett halála után létrehozott Living Legacy Fund egymillió fiatalt támogat, és már félmillió font gyűlt össze az alapítvány számláján. A különleges rózsa itt vásárolható meg. "Ez a rózsa tehát nemcsak ránézésre látványos, hanem méltó célt is szolgál" – írja a royalcentral.co.uk.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek