A királynő először tért vissza dolgozni a Buckingham-palotába a járvány kitörése óta

II. Erzsébet brit királynő több mint tizenöt hónap után tegnap tartotta első személyes találkozóját Boris Johnson miniszterelnökkel a Buckingham-palotában, ahol szívélyesen fogadta őt a hagyományos heti audencián. Őfelsége és Boris Johnson a koronavírus-járvány miatt 2020 márciusa óta eddig telefonon tartották a heti meghallgatást. Tegnap, június 23-án azonban az uralkodó és a miniszterelnök végre személyesen találkozhattak, és megvitatták, milyen hosszú idő telt el azóta, hogy ezt megtehették.

A tegnapi, hosszú idő utáni találkozás szemmel láthatóan feldobta a királynő hangulatát isForrás: AFP/Dominic Lipinski

"Ugye, milyen különös?" – válaszolta a királynő, amikor Boris Johnson megemlítette, hogy az előző személyes találkozásuk tizenöt hónappal korábban történt. A királynő hozzátette, hogy "a dolgok egyre javulnak", mire válaszként a miniszterelnök ezt megerősítette.

A királynő és Boris Johnson utolsó személyes találkozása 2020. március 11-én zajlott le. Napokkal később a királynő már a Windsori kastély felé tartott, ahol az elmúlt tizenöt hónap nagy részét töltötte. Az Egyesült Királyság első lezárását nem sokkal később, 2020. március 23-án jelentették be. A királynő hagyományosan hetente hallgatja meg miniszterelnökét, amelyen joga van kifejezni a véleményét a kormányzati kérdésekről. Ezek a megbeszélések mindig zárt körben zajlanak – írja a Royal Central.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek