Hamarosan regisztráció és 5 euró ellenében léphetünk csak be Velencébe

Az olasz hatóságok bejelentették, hogy hamarosan korlátozni fogják a városba érkező turisták számát. Néhány hét múlva csak azok léphetnek be a lagúnák városába, akik online jegyet foglaltak, írja a euronews.com. A napidíj 5 euróba fog kerülni, és csak egy napra lesz érvényes.

Kapuk fogják őrizni Velence történelmi központjátForrás: bogitw/Pixabay

Az olasz város a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, és már évek óta vitatkoznak a turisták beáramlásának szabályozására irányuló intézkedésekről. Ahogy korábban beszámoltunk róla, már tavaly elfogadtak egy törvényt, mely szerint augusztus 1-től a 25 ezer tonnásnál nagyobb tömegű hajók nem haladhatnak át a Szent Márk tér mellett a Giudecca-csatorna irányába, ahol korábban gondolákkal és vízi taxikkal osztoztak a belvárosi vizeken. A napidíjról és az előzetes regisztrációról is már egy ideje folynak a viták. A euronews.com cikke szerint az új beléptetési rendszer pár hét múlva lép életbe.

Az új beléptetési rendszerrel a lassú turizmust ösztönöznékForrás: LunarSeaArt/Pixabay

"Korábbi adatok szerint mostanáig körülbelül 100 000 turista tartózkodhatott a városban egyszerre. A reggel érkező és este továbbinduló látogatók fárasztóvá és stresszessé teszik a várost" – magyarázta Simone Venturini, a város alpolgármestere, hozzátéve, hogy az új beléptetési rendszer célja, hogy ösztönözzék a lassú turizmust.

Már megérkeztek Velence leendő kapui, amelyekkel a történelmi központ főbb bejáratait le fogják zárni.

Ezenkívül ötszáz kamera fog folyamatosan kutatni a nem fizető turisták után: a mobiladatoknak köszönhetően a rendőrség valós időben meg fogja tudni állapítani a látogatók személyazonosságát. Az adatokból pontosan látható lesz hány külföldi, hány olasz és hány ingázó tartózkodik épp a városban – árulta el Maria Teresa Maniero, a velencei rendőrség parancsnokhelyettese. A rendszer természetesen nem korlátozza a helyi lakosok szabad mozgását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek