Úgy tűnik, jövőre már csak előfoglalással és belépési díjjal látogathatjuk Velencét

Velence azt tervezi, hogy 2022-ig megváltoztatja a látogatókra vonatkozó szabályokat, beleértve a belépési kvóták meghatározását. Az olasz város a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, és már évek óta vitatkoznak a turisták beáramlásának szabályozására irányuló intézkedésekről. A Stampa olasz lap szerint az is előfordulhat, hogy a látogatóknak előzetesen le kell foglalniuk a belépési lehetőséget a városba.

A helyiek is egyre kevésbé tolerálják a nagy számú turistaáradatot - illusztrációForrás: Ruth Archer/Pixabay

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Velence radikálisat lépett az ügyben is, hogy száműzze a nagyobb hajókat a történelmi városközpontból. Elfogadták a törvényt, mely szerint augusztus 1-től a 25 ezer tonnásnál nagyobb tömegű hajók nem haladhatnak át a Szent Márk tér mellett a Giudecca-csatorna irányába, ahol korábban gondolákkal és vízi taxikkal osztoztak a belvárosi vizeken. A környezetvédők és a kulturális örökség évtizedek óta küzdött az üzleti érdekekkel, mivel a tengerjáró hajók jelentős bevételi forrást hoznak a város számára. Mielőtt a koronavírus-járvány súlyosan korlátozta a nemzetközi utazásokat, több ezer, egynapos kirándulásra érkező óriáshajó borította el Velencét és a környékét, ami ezetúl már nem fenyegeti Velence lagúnáit.

Most viszont azt tervezik, hogy a turistáktól időbeli foglalást kérnek majd a városközpontba való belépéshez, és fizetniük is kell azért, hogy ezt megtehessék.

A Bloomberg szerint a belépési díj 3 és 10 euró közötti összeg lesz, évszaktól és napszaktól függően. A helyiek, és a lakók hozzátartozói, illetve a velencei szállodával rendelkező turisták mentesülnek ezen díjkötelezettség alól. Dario Franceschini kulturális miniszter szerint a kormány gyorsan cselekedett, hogy elkerüljön egy konkrét kockázatot, mielőtt az Unesco  felvette volna Velencét a veszélyben lévő világörökség listájára – írja a Daily Mail.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek