Jó hír: 2 éjszakás utat nyerhet a hidak és törpék városába

Wroclaw egy izgalmas lengyel város, amit hat folyó szel át, amelyeken száz hídnál is több ível keresztül, és ahol sok-sok töpével is összefuthatunk, ha nyitva tartjuk a szemünket. Most a Poland Travel, lengyel idegenforgalmi iroda versenyt hirdet „Szeress bele Lengyelországba" címmel, melynek első helyezettje egy kétéjszakás wroclawi tartózkodást nyerhet. 

A piactér a csodás házaival, mindig nyűzsgő hangulatával egyszerűen elvarázsolja a turistákat, akárhonnan is érkeznekForrás: Cserháti Szilvia

Wroclawba, régi magyar nevén Boroszlóba vonattal, autóbusszal vagy repülővel is utazhatunk Budapestről. Idén nyáron a szerkesztőségünk is járt itt. Cikkünk szerzőjét elvarázsolta a Főtér (a Rynek), ami az egyik legnagyobb piactér Európában, és ahol a város szimbólumaként emlegetett régi városháza (Ratusz) is áll, ami az egész ország talán legszebb világi gótikus épülete. 

A Ratusz, ami ma már múzeumként működikForrás: Cserháti Szilvia/Travelo

No, és  ott vannak a mintegy 30-40 centiméter magas, bronzból készült törpék, amelyekre teljesen váratlan helyeken találhatunk rá: házak tövében, padok mellett, az utca közepén. Sokáig sorolhatók tehát az érvek a hat folyó városának meglátogatása mellett, de sokkal jobb, ha ki-ki a maga szemével győződik meg arról, valóban hely-e. 

A zenélő törpék legnépesebb csoportja ez a zenekar, a város különböző pontjain leginkább egyesével bukkanhatunk rájukForrás: Cserháti Szilvia/Travelo

Aki szeretne nyerni ide egy utat, annak a feladata mindössze annyi, hogy a Facebookon egy magyar nyelvű bejegyzést kell közzétenni, s ebben ecsetelni a kedvenc lengyelországi táj, település, vagy útvonal, kulturális esemény vonzó tulajdonságait, hogy miért éppen ezt a helyet kellene meglátogatni.

A verseny 2021 november 17-től december 8-ig napig tart.

Sokat segít, ha a bejegyzésben fényképek, videók vannak. Az értékelés alapja, hogy mekkora nézettséget és tetszés arat a bejegyzés. A posztokat a a #Lengyelországszerelmesei #visitpoland @lengyelorszag.travel hashtagekkel kell megjelölni. A részvételi szabályzat teljes, magyar nyelvű szövege itt olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek