Hamarosan ebbe a pálmákkal teli országba is csak hólánccal érdemes útnak indulni

Ausztria egyes részein már kötelező hóláncot tenni az autók kerekeire. Olaszország bizonyos régióiban november 15-től április 15-ig tart az az időszak, amikor a hólánc kötelező tartozéka kell legyen egy gépkocsinak. A hatóságok a legpontosabban előírják, mely helyeken büntetnek, ha a közúti ellenőrzés során hiányosságot tapasztalnak.

Liguriában a partok békésnek tűnnek, ám onnan eltávolodva, a hegyekben télen egy teljesen más időjárás várhatja az utazókat - illusztrációForrás: dexmac/Pixabay

Ki gondolná, hogy a narancsfákkal és pálmákkal övezett ligúriai utakon (ez a Riviéra olasz része), még ebben a régióban is 87 olyan hely van, ahol előírják a hólánc meglétét és esetenkénti használatát. A partok ott a Tengeri-Alpok (Alpi Marittime / Alpes Maritimes) lábánál fekszenek, és pár kilométerrel a strandoktól északabbra már igazi alpesi táj várja az autósokat. Amíg a parton ritka esemény egy-egy havas téli nap, addig feljebb, fél órányi út után kezdődik a hó és a jég birodalma.

Túl ezen, az éghajlatváltozás ezt a vidéket is alaposan megviseli. Az utóbbi évek fejleménye, hogy a csapadék hatalmas felhőszakadásokkal érkezik a hosszú és tikkasztó száraz időszak után. A sárlavinák betörnek a híres üdülővárosokba, utakat, hidakat, egész negyedeket elsodorva. Új jelenség a tornádók és pusztító viharok megjelenése is. Autós szemnek különösen szörnyű és tanulságos látvány, mit tudott tenni egy vihar sok ezer Fiattal a savonai kikötőben, nézzék csak!

Tehát, a tél még a legparadicsomibb olasz régiókban sem tréfa – írja a riviera24.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek