Megvan Olaszország legromantikusabb helye, ahol egy tábla figyelmezteti a szerelmeseket a csókváltásra

Olaszország legromantikusabb helye egy tengerre néző terasz, ahol csókolózni lehet. Hogy merre is? A dél-olaszországi Puglia régiójában található Mattinata egy apró község, ahol dombok, völgyek, olajfaligetek, strandok és barlangok váltogatják egymást. Ma pedig Olaszország legromantikusabb helyeként ismerik, ahol egy festői és romantikus pihenőhely található – írja a siviaggia.it.

Valóban lélegzetelállító hely, ahol a romantika is megengedett, sőt, kötelezőForrás: dpVUE .images/Shutterstock

A Gargano Nemzeti Parkban található község teraszáról csodálatos látvány nyílik a kristálytiszta tengerre. Ebben a körülbelül 6,5 ezer lakosú helyen valóban lélegzetelállító panoráma előtt csókolhatják meg egymást a szerelmesek. A helyi önkormányzat kezdeményezésének köszönhetően ott született meg a csókok terasza.

A nevezetes terasz a csókra és fotózásra buzdító táblávalForrás: Comune di Mattinata/Facebook

"Ez egy gesztus, ahol egy különleges megállót akartunk szentelni a tengerre néző teraszunkon, meghívni a polgárokat és a turistákat, hogy csókolózzanak Mattinatában, és osszák meg ezt a csókot a közösségi hálón" – olvasható az önkormányzat Facebook oldalán. A tábla pedig egyértelműen közli, hogy ott megcsókolhatják egymást és fényképezkedhetnek, ha szeretnének – ez olvasható a szeretetnek és a szerelemnek szentelt panorámás pihenőhelyen.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek