Erre figyeljen, ha autóval indul Ausztriába!

Ahogy közeledik a tél, egyre több mindent kell az autóba pakolni, ha Ausztriába indulnánk. Valójában már be is kopogtatott a tél a szomszédunknál: az első hó november elsején lepte meg a Brenner autópályán Olaszországból hazaigyekvőket. A nyári gumikon csúszkáló lakókocsik pillanatok alatt összekeveredtek a kamionokkal és megbénították a közlekedést az A13-ason. A téligumi és hólánc használata tehát kötelező, ha az útviszonyok úgy kívánják.

Ausztriába már megérkezett a tél - illusztrációForrás:Gerotios Polychron/Pixabay

A szükséges téli holmik mellett a hivatalos papírok listája is bővült a COVID-járvány miatt. A védettségi igazolást a fizetős szálláshelyen is kérni fogják. A dokumentumot – ingyenes teszt után – odakint is meg lehet szerezni, de ehhez előzetesen regisztrálni kell.

Változhatnak a beutazási szabályok is. Indulás előtt érdemes ide kattintva tájékozódni, már csak azért is, mert itt újabb kapcsolódásokat kapunk a szükséges papírok letöltéséhez. Sietni nem kell, mert síelésre alkalmas hó még csak a gleccserek környékén van, és Ozzy Osbourne november 16-ra meghirdetett bécsi koncertje is elmarad.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek