Keresőkutya talált rá egy évtizedek óta halott férfi maradványaira az Etnán

Évtizedek óta halott férfit találtak gyakorlatozó olasz pénzügyőrök egy kis barlangban az Etnán. Egészen pontosan egy Halma nevű németjuhász, a pénzügyőrök alpesi kereső- és mentőkutyája szimatolta ki az 50 év körüli férfi maradványait kedden, Zafferana Etnea település közelében, a szicíliai tűzhányó délkeleti részén. A kutya lecövekelt a barlang bejáratánál, amivel azt jelezte, hogy holttestet talált.

Az Etna Európa legmagasabb működő vulkánjaForrás: Josep Renalias /Wikipedia

A férfi valamikor az 1970-es évek vége és az 1990-es évek eleje között halhatott meg – közölték. A férfinál egyebek közt lírát, az euró bevezetése előtti olasz pénzt találtak, továbbá egy Omega karórát és egy fésűt tokkal. Az orrán és a száján veleszületett rendellenesség nyomait viselő férfi halálának okát egyelőre még nem tudják.

Nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény áldozata lett volna. A rendőrség szerint nem találhatta meg a kiutat a nehezen megközelíthető, szűk barlangból.

Az olasz hatóságok részletes leírást tettek közzé a halottról annak reményében, hogy a lakosság segítségével azonosítani tudják, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek