Nem fogják kitalálni, melyik lett az egyik legkeresettebb olasz úti cél

Egy családbarát hely, a Gardaland vidámpark szerezte meg a negyedik helyet a legnépszerűbb turisztikai célpontok között a Google Térkép és a Knatar által készített rangsor alapján. A tematikus park olyan turisztikai látványosságokat utasított maga mögé, mint például a Trevi-kút, a pisai ferde torony, a Pantheon vagy a Piazza Navona.

Már messziről hívogatnak a gyerekparadicsom látnivalóiForrás: postcardtrip/Pixabay

A rangsor legelején a főváros ikonja, a Colosseum áll, amit minden évben olasz és külföldi turisták milliói keresnek fel. A második helyet a csodálatos Amalfi-part szerezte meg, amely nemcsak nyáron, hanem szezonon kívül is kedvenc helye a pihenésre vágyóknak. A képzeletbeli dobogó 3. helyét a milánói dóm foglalja el.

Gardaland tehát erősen tör felfelé, amit a szolgáltatásain túl a kiváló elhelyezkedésének köszönhet. Egészen pontosan a Garda-tó déli partján, Castelnuovo del Garda településen található. A híres vidámpark az egész családnak szóló élményekkel, rengeteg látnivalóval, és különböző műsorokkal szórakoztatja azokat, akik egy hétvégét vagy hosszabb pihenésüket töltik a Garda-tó környékén. Egy magyarok készítette videó alig 10 napja került fel a Youtube-ra, így a Gardalandban szerzett, friss élményeiket meg is tekinthetik, íme! 

A siviaggia.it cikke szerint a vidámpark egyik legkedveltebb látványossága a tengeri világot bemutató Sea Life Aquarium, ahol több mint 5000 tengeri élőlény látható. A másik népszerű helyszín a parkon belül a Legoland, ahol a legszebb olasz műemlékek legóból készült másolatai láthatók. A Gardaland weboldalán azt ígérik, hogy a kaland, az adrenalin, az álom és a fantázia különleges kombinációját nyújtják a látogatóknak, ahol kihívás elé állítják őket a dzsungel szívében lévő zuhatagokban, izgalmas lejtőket kell leküzdeniük, részt vehetnek a mamutok sarkvidéki vonulásában, és ábrándozhatnak a Fantasy Kingdomban. Vagyis várhatóan senkit nem hagynak unatkozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek