A világkiállítás 15 legkülönlegesebb pavilonja közé választották a magyart

Október 1-jén megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubai. Az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeznek meg, közel 200 kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Íme, a megnyitó ünnepség pillanatai!

A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze több hónapos munkával.

Kinyitott a Magyar Pavilon, a magyar munkatársak csinos formaruhájukban várják a látogatókatForrás: Hungary at Expo 2020/Facebook

Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt pavilon központi témája a víz. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz. A magyar kiállítás az ország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára. A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupola terem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.

A Magyar Pavilon a tematikája alapján elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését is, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották.

A szervezők több mint 1 millió látogatót várnak a Magyar Pavilonba a következő fél évben – a magyar részvétel rendkívüli lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt. Dubaj 25 millió látogatót vár szerte a világból.

Ez a világ legnagyobb eseménye a Covid világjárvány kezdete ótaForrás: AFP/Karim Sahib

Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett tartják meg, 18 éven felül csak azok léphetnek be az Egyesült Arab Emirátusokba, akik megkapták a koronavírus elleni oltást vagy rendelkeznek negatív Covid-teszttel – adja hírül az MTÜ.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek