Új nevet kaphat a világ legnagyobb homokszigete

Az ausztráliai Queensland államban, Brisbane-től 250 kilométerre északra van egy makulátlan szépségű, exkluzív paradicsomi hely, amely 120 kilométer hosszúságának és 25 kilométer szélességének köszönhetően a világ legnagyobb homokszigete. Ez a hely Fraser-sziget néven ismert, de hamarosan megváltoztatja a nevét.

Hosszú, homokos partszakaszai idilli helyet nyújtanak az itt pihenőknekForrás: Picasa/Ray Lightyear/Wikipedia

A Fraser nevet valójában az angol gyarmatosítók ragasztották a szigetre, de a Butchulla Aboriginal Corporation elnöke, Jade Gould kijelentette, hogy az új név K'gari lesz, amely az ausztrál őslakosok 500 beszélt nyelve közül Butchulla nyelven azt jelenti, hogy "Paradicsom".

Valóban paradicsomi állapotok uralkodnak ittForrás: Lucas·G/Wikipedia

Ennek az UNESCO-örökségnek örvendő szigetnek a lakossága hosszú éveken át kampányolt a névváltoztatásért. Nem hivatalos névváltoztatási ceremóniát már tartottak, amelyen részt vett Meaghan Scanlon, queenslandi környezetvédelmi miniszter is, aki szerint az új név csak az első lépés egy olyan folyamat irányában, amelynek célja a Butchulla nép földjéhez fűződő kötelékének tiszteletben tartása.

A jelenleg még hivatalosan Fraser-szigetnek nevezett hely az egyetlen hely a földön, ahol a növényzet nő a homokdűnéken 200 méter felett.

Igazi érintetlen gyöngyszem, olyannyira, hogy az utak maguk a strandok, amelyeket csak terepjárókkal lehet bejárni. Ideális hely a nyugalom szerelmeseinek és azoknak, akik értékelik a hosszú, homokos partszakaszokat, tavakat, folyókat és vad erdőket. 

Ilyen partszakaszokon vezetnek végig a valójában nem is létező utakForrás: Havardtl/Wikipedia

Röviden, egy meglepetésekkel teli sziget, amelynek végül az lesz a neve, amit igazán megérdemel: K'gari, azaz "Paradicsom" – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek