3 méteres piton lepte meg a vásárlót egy ausztrál szupermarket polcán

A szóban forgó Woolworths szupermarket Sydney északnyugati peremén található, egy nagy kiterjedésű bozótos mellett, de még ha ilyen közel is van a vadonhoz, a vásárlók vélhetően akkor sincsenek felkészülve arra, ami a 25 éves Helaina Alatival történt. A fűszeres polcról ugyanis egy kígyó siklott elő.

Gyémántpiton - illusztrációForrás: Biosphoto/Matthijs Kuijpers/AFP

Az esemény kimenetelében ugyanakkor két szerencsés körülmény is közrejátszott: az egyik, hogy a jószág nem mérgező, a másik, hogy Helaina Alati képzett kígyóbefogó, akit egyébként kígyós lánynak becéznek a barátai, így segített az állat evakuálásában is.

Mint a bbc.com-nak mesélte, ahogy odafordította a fejét, észrevette, hogy körülbelül 20 centire az arcától egy kígyó bámul rá. A közelben senki nem volt, de a nő felismerte, hogy egy gyémántpitonnal (Morelia spilota spilota) van dolga, mely nem mérgező. „Egész idő alatt olyan úgy nézett, mintha azt mondaná: Kivinnél innen, kérlek? " - mondta Alati, aki lefilmezte a betolakodót, majd gyorsan szólt a személyzetnek, hozzáfűzve, hogy segítene kivinni a kígyót. Haza is szaladt egy kígyózsákért, majd megragadta a hüllőt a farkánál fogva. Az könnyedén belesiklott a zsákba, Alati pedig ezután elengedte egy bokros területen, a faj természetes élőhelyén.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek