13 gorilla Covid-tesztje lett pozitív az Atlantai Állatkertben

Az Atlantai Állatkert személyzetét azonnal riasztották, amikor a 20 gorillából álló csapatból többen olyan tüneteket kezdtek mutatni, mint az orrfolyás, enyhe köhögés és étvágytalanság. Egyelőre azt feltételezik, hogy megfertőződött gorillák egy állatgondozótól kapták el a vírust.

Az állatkert gorillacsapatának legidősebb tagja miatt aggódnak a legjobbanForrás: zooatlanta.org

Az állatkert honlapján közzétett közlemény szerint az állatgondozó csapat egyik beoltott tagja adhatta át a vírust az állatoknak, annak ellenére, hogy védőfelszerelést viselt, és tünetmentes is volt, amikor dolgozni járt. Sam Rivera, az Atlantai Állatkert állat-egészségügyi igazgatója elmondta, bíznak abban, hogy a gorillák teljes mértékben felépülnek.

A gorillák egy része monoklonális antitesteket kap, illetve a személyzet nagy figyelmet fordít Ozzie-ra, egy 60 éves hím gorillára, akiről úgy gondolják, hogy a leginkább veszélyeztetik a koronavírus szövődményei. Ahogy a majmok felépülnek, megkapják az állatgyógyászati felhasználásra kifejlesztett Zoetis koronavírus elleni vakcinát. Az Atlantai Állatkert többi lakóját már a következő napokban beoltják, többek között borneói és szumátrai orangutánok, szumátrai tigrisek, afrikai oroszlánok és egy leopárd kap szurit.

Februárban a San Diegó-i Állatkert jelentette be, hogy mind a nyolc gorillája, amelyek néhány héttel korábban megfertőződött a korona-vírussal, teljesen felépült, ezután pedig az oltást is megkapta. A Kaliforniai Állatkert júliusban arról is beszámolt, hogy két veszélyeztetett hópárduca koronavírusos, de jól reagálnak a kezelésre – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek