Ez a kaliforniai állatkert beoltatja a lakóit a koronavírus ellen

A kaliforniai Oakland Állatkert néhány nagyobb testű állatát már beoltatta a koronavírus ellen egy kifejezetten állatok számára készített új, kísérleti vakcinával, melyről korábban mi is írtunk. Az állatkertben először a Ginger és a Molly nevű tigris kapott oltást. A tigriseket azért választották ki elsőként, mert a nagymacskák különösen érzékenyek a vírusfertőzésre. Utána a grizzly medvéket, fekete medvéket, hegyi oroszlánokat és görényeket oltották be a betegség ellen. Az oltást megelőzésként kapták meg, szerencsére az állatkert egyik állata sem fertőződött meg ezidáig – írja a travelandleisure.com.

Az Oklandi Állatkert tigrise több társával együtt már megkapta azoltástForrás: oaklandzoo.org

Mivel az Oaklandi Állatkertben sok állat található a veszélyeztetett fajok közül, az állattartók "fajtúlélési tervet" dolgoztak ki, amely magában foglalja az esetleges betegség elleni oltást is. "Nagyon komolyan vesszük a gondnokságunkat" – mondta Dr. Alex Herman, az Oaklandi Állatkert állategészségügyi alelnöke. Az állatkert a továbbiakban egy csimpánzt, oroszlánokat és két hiénát is beolt. Várhatóan összesen 110 állat kapja meg az oltást.

A vakcinát a Zoetis állat-egészségügyi vállalat fejlesztette ki, amely több mint 11 000 adag vakcinát adományoz közel 70 állatkertnek és más szervezetnek, például menhelyeknek, vadasparkoknak 27 különböző államban. A megelőzést azért is tartják fontosnak, mivel tavaly példéul a New York-i Bronxi Állatkert tigrisének covid-tesztje pozitív lett. Az egészségügyi tisztviselők szerint a tigris az állatkert egyik tünetmentes alkalmazottjától kaphatta el a vírust.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek