A világ legnagyobb gyíkjai között sétálhatnak az épülő Jurassic Parkban

Tovább haladnak a 4,8 millió dolláros, Jurassic Park elnevezésű üdülőhely építésével az indonéziai Rinca-szigeten, annak ellenére, hogy az UNESCO figyelmeztetést adott ki arról, hogy a park felépítése negatívan hathat a környezetre. A Rinca-szigeten épülő projekt célja, hogy kiszolgálja a Komodo Nemzeti Park látogatóit, akik a komodói sárkányok között sétálhatnak a vadonban.

A terv azonban aggodalmat keltett a helyi gazdaság, illetve a park névadójának, a komodói sárkány élőhelyét fenyegető veszélyek miatt. Úgy tűnik tehát, mégis megépül a hely, ahol ilyen látvány fogadja majd a látogatókat.

Tavaly a közösségi médiában  a projektet a Jurassic Park filmekben bemutatott dinoszaurusz-szigetek egyikéhez hasonlították, miután egy nagy jármű előtt álló sárkányról készült fénykép bejárta a netet. Ezt a képet is bemutatták a fenti videóban.

Nem mindennapi látványt nyújtanak a gigantikus hüllőkForrás: endri yana yana/Pixabay

A világ legnagyobb gyíkjai 2-3 méteresre is megnőhetnek, súlyuk elérheti a 70 kilogrammot, és a harapásuk is mérgező. Bár olykor saját maguknál jóval nagyobb állatokat, például vízibivalyokat is zsákmányolnak, nagyvadat (például szarvast, vaddisznót, majmot) csak ritkán tudnak elejteni, inkább kisebb állatokat (rovarokat, hernyókat) vagy döghúst fogyasztanak. A kormányzati adatok szerint Indonéziában mintegy 3100 komodói sárkány él, ebből nagyjából 2000 egyedük található meg Rinca, Komodo, Flores és Gili Motang szigetein – írja Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek