Újabb olasz városban juthatunk 1 eurós otthonhoz, ezúttal kicsit más feltételekkel

A Basilicata tartományban található Laurenzana városa különféle méretű, üres házakat kínál, ezzel ösztönözve a település újbóli benépesülését. Számos hasonló rendszer működik már az ország egész területén, melyben a vevőknek általában több ezer eurós letétet kell befizetniük, amit akkor kapnak vissza, amikor befejeződött az ingatlan felújítása.

LaurenzanaForrás: Giambattista Lazazzera/shutterstock.com

Laurenzana azonban lemond erről a követelményről, ezzel is megkönnyítva a folyamatot. Az egyes házak esetében eltér a szükséges javítások mértéke, és a jelentkezőknek először az átalakítási terveket kell jóváhagyatniuk, majd ha sikerrel jártak, a vásárlástól számított három hónapon belül meg kell kezdeniük, és három éven belül be kell fejezniük a munkálatokat.

Laurenzana még a középkorban épült, egyik látványossága egy 12.-13. századból származó, szikla tetején álló kastély, a Castello di Laurenzana. A falut tornyokkal ellátott fal veszi körül, és történelmi városközpontját sikátorok útvesztője övezi. A további látnivalók közé tartozik a közeli Appennino Lucano Val D'Agri Lagonegrese nemzeti park, amely 330 hektáron terül el és hegyikerékpározási, valamint túralehetőségekkel várja a vendégeket.

A potenciális vásárlóknak először egy olasz nyelvű jelentkezési lapot kell kitölteniük, és el kell készíteniük a felújítási terveket. További információk ezen a weboldalon találhatók - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek