Elsüllyedt várost rejt a világ legmélyebb medencéje

Dubaj újabb rekordot adott hozzá a világ itt található építészeti legjeihez, méghozzá a világ legmélyebb medencéjével, mellyel a 42 méter mély lengyel létesítménytől vette át a címet. A Deep Dive Dubai 60 méter mély, vagyis több mint kétszer olyan mély, mint amennyire az alapvizsgával rendelkező búvárok a nyílt vízben leereszkedhetnek. Olyan táv ez, melyet mindössze néhány világklasszis búvár képes teljesíteni, szerencsére azonban nemcsak a méterek számítanak, ugyanis sok víz alatti látnivalóval gondoskodik arról, hogy a kezdőknek is tartogasson érdekességeket a medence.

A 14 millió liter víz egy elsüllyedt várost rejt, apartmanokkal, parkoló autóval, és egyéb felfedeznivalóval, köztük csocsó- és biliárdasztallal, valamint sakktáblával arra az esetre, ha valakinek a víz alatt támadna kedve játszani egyet. A víz 30 fokos, és csúcstechnológiájú hang- és világítási rendszer gondoskodik a hangulatról. Aki nem búvárkodik, az sem marad élmény nélkül, hatalmas üvegablakokon keresztül nézheti a fürdőzőket.

Deep Dive Dubai, medence, DubajForrás: facebook.com/DeepDiveDubai

A medencét egyelőre csak meghívással lehet látogatni, ősszel nyit ki teljesen. Dubaj így már nemcsak a világ legmagasabb épületének, hanem a legmélyebb létesítményének is otthont ad, de a kettőt nem tanácsos közvetlenül egymás után felkeresni - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek