Dubaj uralkodójának verse díszíti a városban épülő Jövő Múzeumának falát

Kalligrafikus arab írással jelenik meg Dubaj uralkodója, Mohamed sejk a város jövőjéről írott verse Dubaj most épülő Jövő Múzeumában, tudtuk meg a Dezeentől.

Az írásjelek a homlokzaton egyúttal ablakként is funkcionálnak. De az épület nem csak a költői vénával megáldott uralkodó költeménye útján fejez ki üzenetet. Tórusz formája maga is szimbolikus jelentőségű; egy üreget rajzol körül, mely az ismeretlen tudást jelképezi.

így fest majd távolabbról szemlélve a Jövő Múzeumascreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=AaJGZ2aG868

A Jövő Múzeuma a kiállítás, az immerzív színház és a témaparkok elemeit ötvözve jeleníti meg a jövőről alkotott elképzeléseket. A négy emeleten látható kiállításai olyan témákkal foglalkoznak, mint például az erőforrás-fejlesztés a világűrben, egészség, wellness és spiritualitás, olvasható az intézmény honlapján.

"A Jövő Múzeuma az úttörő elképzelések és ötletek katalizátora kíván lenni, újításokra, alkotásra és felfedezésre inspirálva azokat, akik ellátogatnak az épületbe" – jelentette ki Tobias Bauly, a Buro Happold az épület projektigazgatója.

"Az épület alapkoncepciója egy olyan forma létrehozása volt, amely az ügyfél jövőképét képviseli, amely dinamikus és innovatív" – mondta a Dezeen-nek. "Az épület tórusz alakja a város örök energiáját ragadja meg."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek