Újabb két kínai városba indítanak közvetlen járatot Ferihegyről

Alig több mint fél évvel a Sanghaj-Budapest járat elindítása után a China Eastern és a Shanghai Airlines bejelentette: a kiemelkedő keresletre való tekintettel erősíti a légiösszeköttetést két további kínai város útba ejtésével. Az immár napi rendszerességgel közlekedő Budapest-Sanghaj járat heti 2-2 alkalommal Hszian és Csengtu repülőterén is vesz fel utasokat – tudtuk meg a Budapest Airport Zrt. sajtóközleményéből. 

A Shanghai Airlines egy Boeing 737-800 típusú utasszállítójaForrás: shimin/Wikipedia

A hátterében az óriási kereslet áll: 2019-ben Kína és Magyarország között 220 000 légi utas közlekedett, ami az előző évhez képest 18%-os, az elmúlt öt év alatt pedig 180%-os növekedést jelent. Az új járatok egész évben közlekednek, így a Sanghaj-Budapest, és Peking-Budapest járatokkal együtt már négy közvetlen, télen-nyáron elérhető légiösszeköttetés közül választhatnak az utasok Kína irányába. A mostani bővítéssel a Shanghai Airlines fedélzetén elérhető ülőhelyek száma több mint kétszeresére, évi 89 ezerről több mint 200 ezerre ugrik.

Csengtu és Hszian városai egyaránt a kereskedelmi selyemúton helyezkednek el, ezáltal a turizmus mellett a gazdasági és üzleti kapcsolatokat előremozdíthatja az új járatok elindítása. Az egyre élénkülő keresletnek és kínálatnak köszönhetően az útvonalat kiszolgáló utasszállító repülőgépek jelentős légi teheráru forgalmat bonyolíthatnak le; a repülőgép rakterében szállított áru mennyisége akár 25 tonnát is jelenthet járatonként és irányonként.

Az újonnan elindított járatokkal együtt a magyar főváros repülőtere kínai légiösszeköttetések tekintetében toronymagasan vezeti a régiós listát.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek