Szereti a pandabocsokat? Mit szólna rögtön harminchathoz?

  Szereti a pandabocsokat? Mit szólna rögtön harminchathoz?

   

   

  Rekordszámú, negyvenkét óriáspandabocs született idén a délnyugat-Kínában lévő csengtui pandavédelmi és kutatóközpontban – írja az MTI. A People.com képeket is közölt arról az eseményről, amikor összesen harminchat apróság együtt mutatkozott be a nagyközönségnek.

  Galéria: Harminchat pandabocs egy helyenFotó: Vcg / people.com

   

  A sokaság összesen harminc anyuka segítségével jött össze. „Az idén született bocsok száma azt mutatja, hogy beértek a fajmegőrzésre és tenyésztésre kidolgozott módszereink" – magyarázta Csang Ho-min, a központ helyettes vezetője a sikert.

  A tenyésztési technológia fejlődésével a fogságban született óriáspandák száma jelentősen megnőtt 1983 óta, akkor még csak hat óriáspandabocs született, idén már 273.

  Kínában nagyjából négyszáz óriáspanda él fogságban, vadon mintegy kétezer, leginkább a délnyugat-kínai Szecsuán és Sanhszi tartományokban.

  Galéria: Harminchat pandabocs egy helyenFotó: Vcg / people.com

   

  Fajmegőrzési erőfeszítéseik keretében az illetékesek nemzeti park létrehozását hirdették meg az óriáspandák számára, azaz az összes természetvédelmi területet, parkot, maradványfoltot, ahol a veszélyeztetett állatok élnek, egyetlen nemzeti parkba vonnák össze.

  Kínában ma már 67 óriáspanda-rezervátum van, de élőhelyük szétszórtsága jelenti a legnagyobb veszélyt a faj fennmaradása szempontjából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!