Elindult az első villamosított vasút a világ tetején

  Megnyitották Tibet első villamosított vasútvonalát, amely a délnyugat-kínai autonóm régió székhelyét, Lhaszát köti össze Nyingcsi városával, lehetővé téve a nagysebességű vonatok közlekedését - adja hírül az MTI.

  Forrás: PU BUZHAXI/XINHUA VIA AFP

  A 435 km-es pálya Csinghaj tartományon és a Tibeti fennsíkon halad át, melyek a világ geológiailag legaktívabb területei közé tartoznak. A vonalon villamos és belső égésű motorral hajtott Fuxing vonatok fognak közlekedni óránként akár 160 kilométeres sebességgel, ezzel 5-ről 3,5 órára rövidítve az utat a két város között - derül ki a cgtn.com híréből.

  Forrás: Xinhua via AFP/Pu Buzhaxi

  Mivel a pálya több mint 90 százaléka 3000 méteres tengerszint feletti magasság felett található, a vonatokra oxigénellátó berendezéseket is szereltek. A vasútvonal legmagasabb pontja meghaladja az 5100 métert, ami rekordmagasságnak számít a villamosított vasutak között.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek