Felpörgött a horvát turizmus, ezek a legnépszerűbb városok

A 2021-es horvát turisztikai szezon már jóval megelőzi a tavalyi, koronavírus-járvány uralta nyári szezont. Az emelkedő hőmérséklet és járványügyi intézkedések könnyítése megnövelte a külföldről érkezők számát. Az elmúlt hétvégén a legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Lengyelországból érkezett Horvátországba. A múlt hétvégén a legtöbb éjszakát Rovinjban (85 ezer), Porečben (54 ezer) és Virben (47 ezer) töltötték a nyaralók, így jelenleg ezek a legnépszerűbb horvát desztinációk.

Rovinj meseszép turisztikai látványosságai és szállodái mágnesként vonzzák a turistákat - illusztrációForrás: Lars Hoffmann/Pixabay

 Az év elejétől a tegnapi napig 2 millióan érkeztek és 8,4 millió éjszakát töltötek Horvátországban, ami 57 százalékos növekedést mutat 2020 azonos időszakához képest. Ezzel együtt Nikolina Brnjac miniszter az epidemiológiai intézkedések további betartását szorgalmazta a 2021-es horvát turisztikai idény legmagasabb, pozitív tendenciáinak folytatása érdekében.

Az ország jelenlegi turistaszáma azt mutatja, hogy Horvátország az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb célpont az egész Földközi-tengeren ebben az évben "

– ezt már a horvát turisztikai bizottság igazgatója, Kristjan Stanicic mondta – írja a total-croatia-news.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek