Felpörgött a horvát turizmus, ezek a legnépszerűbb városok

  A 2021-es horvát turisztikai szezon már jóval megelőzi a tavalyi, koronavírus-járvány uralta nyári szezont. Az emelkedő hőmérséklet és járványügyi intézkedések könnyítése megnövelte a külföldről érkezők számát. Az elmúlt hétvégén a legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Lengyelországból érkezett Horvátországba. A múlt hétvégén a legtöbb éjszakát Rovinjban (85 ezer), Porečben (54 ezer) és Virben (47 ezer) töltötték a nyaralók, így jelenleg ezek a legnépszerűbb horvát desztinációk.

  Rovinj meseszép turisztikai látványosságai és szállodái mágnesként vonzzák a turistákat - illusztrációForrás: Lars Hoffmann/Pixabay

   Az év elejétől a tegnapi napig 2 millióan érkeztek és 8,4 millió éjszakát töltötek Horvátországban, ami 57 százalékos növekedést mutat 2020 azonos időszakához képest. Ezzel együtt Nikolina Brnjac miniszter az epidemiológiai intézkedések további betartását szorgalmazta a 2021-es horvát turisztikai idény legmagasabb, pozitív tendenciáinak folytatása érdekében.

  Az ország jelenlegi turistaszáma azt mutatja, hogy Horvátország az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb célpont az egész Földközi-tengeren ebben az évben "

  – ezt már a horvát turisztikai bizottság igazgatója, Kristjan Stanicic mondta – írja a total-croatia-news.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek