Korlátozások nélkül utazhatunk Horvátországba és Finnországba

Magyarország az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti zöld (járványügyi szempontból biztonságos) kategóriába került június 17-ével, így a Magyarországról Horvátországba beutazó állampolgárok érvényes útiokmányok birtokában korlátozásmentesen, azaz karantén, teszt és védettségi igazolás nélkül léphetnek be Horvátországba.

RabacForrás: Pixabay / Készítette: Walter Kärcher

 Azok a magyar állampolgárok szintén korlátozásmentesen léphetnek be, akik közvetlenül olyan EU tagállamból érkeznek Horvátországba, amely szintén zöld besorolású, és indulási helyüket hitelt érdemlően igazolni tudják. A Konzuli Szolgálat javasolja, hogy a Horvátországba beutazni szándékozók mindenképpen tartsák maguknál lakcímet igazoló dokumentumaikat is - derül ki a Konzuli Szolgálat honlapjáról.

A védettségi igazolvány ugyanakkor továbbra is szükséges a védettség magyar szabályok szerinti igazolásához, ennek hiányában a visszatérőknek 10 napra karanténba kell vonulniuk, mely két teszttel 5 napra rövidülhet. A további belépési szabályokról ezen az oldalon olvashat.

A finn nagykövetség szintén bejelentette, hogy június 21-től megszünteti a beutazási korlátozásokat a Magyarországról érkezők előtt. Ez azt jelenti, hogy az országba való belépéshez nem kell teszt, igazolás, és nincs karantén sem, be lehet utazni akár turizmus céljával is.

Ugyanakkor arra is figyelmzetetnek, hogy az Észtországból Finnországba közlekedő hajókon egyelőre még kérik a tesztet, az oltás igazolását vagy igazolást a korábbi betegségről. A Finnair ezt a követelményt eltörli június 21-étől. A schengeni, illetve az EU-s tagállamok közül Romániából, Lengyelországból, Máltáról és Izlandról lehet szintén korlátozás nélkül beutazni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek