Bolognában ingyen éjszaka és múzeumlátogatás is jár a nyári hétvégéken

Azok a turisták, akik egy nyári hétvégén felkeresik Bolognát, kihasználhatják a Bologna Welcome You elnevezésű kampány előnyeit. A város ugyanis szeretettel tárja ki gazdag kulturális kínálatának kapuit a látogatók előtt, akik nyári hétvégére augusztus 1-ig úti célként választják Emilia-Romagna régió székhelyét.

Érdemes idén nyáron felfedezni a várostForrás: Szs, CC BY-SA 3.0/Pixabay

Ha egy éjszakát foglalnak a hétvégére az egyik, kampányban résztvevő szállodában, egy ingyenes második éjszakát és egy különleges kártyát kapnak, amely hozzáférést biztosít a kihagyhatatlan kulturális látványosságokhoz. Természetesen mindezt a biztonság jegyében. A kártya díjmentes belépőt biztosít a város szimbólumai, azaz az Asinelli és Garisenda tornyokba, amelyek tetejéről páratlan kilátás nyílik Bolognára.

Ingyen léphetnek be az Institution Bologna Musei összes múzeumába, és kedvezményeket is biztosít vezetett túrákra, illetve egy filmvetítésre. A kártya azt is lehetővé teszi, hogy 10 százalék kedvezményt kapjanak a kezdeményezésben részt vevő összes étteremben, kocsmában és sörfőzdében. A kártyával el lehet kerülni a várakozást, a sorok kialakulását, ezáltal garantálják a látogatók maximális kényelmét, biztonságát és nyugalmát.

A városban több torony tör az ég feléForrás: Dezalb/Pixabay

Tartózkodásuk alatt a turisták letölthetik az új MyBologna appot is, amelynek segítségével távolról is beszélhetnek az információs pontokkal, könnyedén közlekedhetnek a városban, éttermet kereshetnek, valamint élményeket és túrákat foglalhatnak. 

Ez egy egyedülálló lehetőség egy meglepő, kreatív és mindig lenyűgöző város felfedezésére.

Tegyen egy sétát Bologna híres porticói, azaz boltívekkel és oszlopokkal díszített árkádjai alatt, keresse fel a tereit, tornyait, templomait és történelmi épületeit. Végül, a múzeumai révén élvezze a város kultúrtörténetét az etruszk és római emlékektől kezdve a modern és kortárs művészek alkotásaiig – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek