Pompejit idéző freskók kerültek elő egy északolasz város mozija alól

  Építőmunkások római kori freskókra bukkantak egy elhagyott veronai mozi alatt, miközben az épületet renoválták, tudtuk meg az Artnet.com-tól.

  Az antik helyszín valószínűleg egy tűzvész után összeomlott, de a környezet sértetlen maradt, a freskókkal díszített falak pedig csodálatos színekben maradtak ránk – írta Verona, Rovigo és Vicenza régészeti felügyelete egy közleményben, hozzátéve, hogy az újonnan felfedezett mű egy "miniatűr Pompeji".

  Az egykori Astra mozi már 20 éve bezárt, és építőmunkások már 2005-ben találtak arra utaló jeleket, hogy a helyén egy római kori épület állhatott. A most előkerült második századi romok között a lángokban beomlott mennyezet maradványai mellett elszenesedett fabútorokat találtak. Az épület eredeti rendeltetését még nem sikerült azonosítani, de azt már megállapították, hogy mind a falakban, mind pedig a padlóban volt fűtési rendszer, amelyet dekoratív mozaikokkal díszítettek.

  Stabiai thermák PompeibenAlMare/wikipedia

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek