Kosárlabdapályát használt vászonként egy olasz utcai művész

  Az utcai művészetben az az izgalmas, hogy a köztereken szinte bárhol feltűnhet: házfalakon, híd lábán, metrómegállóban vagy a járda kátyúiban. Egy olasz utcai művész Fabio Petani ezúttal a város nyilvános kosárlabdapályáját használta vászonként.

  A festmény a StreetArtBall nevű projekt része, amelyben a megrendelők kosárlabdapályák festésére kérték fel a művészeket a vírus első hulláma által leginkább sújtott Bergamo megye öt városában. A festett kosárlabdapályákkal a karanténból kilábaló városokban szeretnék újra felpezsdíteni a közösségi életet. A kosárlabdapálya a legjobb közösségteremtő helyszín, mert a legkülönfélébb hátterű embereket hozza össze egy játékra, írja a My Modern Met.

  Petani a vírusból kilábaláshoz igazította a festmény témáját is. Egy ismert szobanövény, a Calathea Makoyana, más néven a páva növény leveleit festette fel a pályára. Ez a növény arról ismert, hogy levelei megkötik a széndioxidot és tisztítják a szoba levegőjét. A kosárlabdapályára festett tisztító növény jelentése szimbolikus, egy nehéz időszak lezárását és egy új kezdetét jelenti, amelyben újra mélyeket lélegezhetünk.

  Fabio Petani: Carbon Dioxide & Calathea Makoyanascreenshot /StreetArtBallProject – Facebook
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek