Hamarosan kezdődik Fülöp herceg temetése, a királynő megosztotta egyik kedvenc fényképét

Edinburgh hercegének a királynő iránti "rendíthetetlen hűségét", a nemzet iránti szolgálatát és "bátorságát" fogják méltatni a temetésen, emellett a Királyi Haditengerészethez fűződő kapcsolata és a tenger iránti szeretete lesz a kastély ünnepségének középpontjában, de Fülöp herceg kívánságainak megfelelően prédikáció nem lesz.

Virágok a Szent György-kápolna előttForrás: AFP/Steve Parsons

A katonaság több mint 730 tagja vesz részt az eseményen, de a koronavírus-szabályozások szerint a Szent György-kápolnában legfeljebb 30 gyászoló lehet jelen. A királyi temetést a BBC One közvetíti, közvetíti helyi idő szerint 12:30-tól, közép európai idő szerint 13.30-tól. Maga a szertartás egy perces, országos elcsendesülés után 15:00 órakor ( itteni idő szerint 16) kezdődik.

Fülöp herceg teste jelenleg a windsori kastély magánkápolnájában fekszik, koporsóját egy átalakított Land Roverrel, rövid körmenetben szállítják a nem messze található Szent György-kápolnába. Az autó tervezésében maga a herceg is részt vett. 

A délutáni szertartást Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága vezeti. Fülöpöt - ugyancsak saját kívánságnak megfelelően - a windsori kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra - derül ki a bbc.com és az MTI híreiből.

A királynő megosztotta egyik kedvenc fotóját is, melyet 2003-ban Aberdeenshire-ben készített Zsófia wessexi grófné, a királyi pár harmadik fiának, Eduárd wessexi grófnak a felesége.

The Duke of Edinburgh was a loving husband and a devoted father, grandfather and great-grandfather. The Queen and The...

Közzétette: The Royal Family – 2021. április 16., péntek

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek