99 év után napvilágra került Fülöp herceg görög nyelvű születési anyakönyvi kivonata

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, hogy április 9-én 99 éves korában meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje. Most pedig előkeresték Fülöp herceg eredeti születési anyakönyvi kivonatát, amely majdnem egy évszázada porosodott egy korfui levéltárban, közel ahhoz a villához, ahol a herceg megszületett – írja a greekcitytimes.com. Az anyakönyvi kivonat mellett egy fotó is látható a még csecsemő Fülöp hercegről.

Az önkormányzati levéltár egy Korfu óvárosára néző impozáns erődön belül helyezkedik el, épületét egykoriban brit laktanyaként használták. A dokumentumot Katharévusza, vagyis a görög nyelv modern, mesterségesen megtisztított változatában írta kézzel egy Spiriodon Tryfonas nevű pap. Fülöp herceget a korfui görög ortodox Szent György-templomban keresztelték meg 1922-ben. 

A Szent György-templom az erődnélForrás: Joanbanjo,/Wikipedia

Egy ott dolgozó tette most közzé a bőrbe kötött iratot, amelyben a herceg születését rögzítették. A születési anyakönyvi kivonat részletezi, hogy András görög herceg, Fülöp apja, egy kisfiút mutatott be a papnak, aki szerinte 1921. május 28-án 10 órakor született. Fülöp valójában 1921. június 10-én született, de a szakértők szerint a születését a régi Julianus-naptár alapján regisztrálták, amelyet még a 20. század elején Görögországban használtak. A dokumentum kijelenti, hogy a csecsemő édesanyja Aliki (Aliz) battenbergi királyi hercegnő, akinek apja, Louis (Lajos), Battenberg hercege.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek