Háziállatként tartott bengáli tigris sétálgatott Houston utcáin

Egy riadt szomszéd vette észre, hogy egy houstoni ház előkertjében egy tigris ejtőzik, rögtön hívta is a rendőrséget. A tisztek szerint a telefonáló arról számolt be, hogy a többi szomszéd felfegyverkezve bukkant elő, és, hogy a tigris őket bámulja – írja a  houstonchronicle.com.

A Twitteren közzétett felvételeken az is látható, hogy egy férfi fegyvert szegez az állatra, és hátrálni kezd, miközben az lassan elindul felé. Úgy tűnt, hogy a férfi az incidensről készített 40 másodperces videó közben nem adott le lövéseket. A telefonáló azt is elmondta a rendőrségnek, hogy a tigris nyakörvet visel és „agresszívnak tűnik".

A szemtanúk beszámolója szerint az állatot végül egy fehér Jeep Cherokee vitte el, melyben feltehetően a gazdája ült, mielőtt a rendőrök megjelentek volna. Mint az Evening Standard hozzáfűzi, a Netflix Tiger King című sorozata felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államokban rendeteg tigris él fogságban, állítólag valamivel több, mint amennyi a vadonban maradt. Egyes becslések szerint utóbbiak száma mindössze 3900, míg fogságban 5000 példány élhet.

A WWF szerint a fogságban lévő tigrisek túlnyomó többsége magántulajdonban van, és az emberek udvarán, útszéli vidámparkokban vagy magán-tenyészlétesítményekben él. Az Egyesült Államok fogságban tartott tigrisállományának csak becslések szerint 6%-a található állatkertekben vagy egyéb akkreditált létesítményekben. A tigrisek magántartásával viszont több probléma is adódik: a tulajdonosok közül sokaknak ugyanis nincs megfelelő képesítésük a vadon élő állatok gondozására, így az állatokat helytelen bánásmódban részesítik. Emellett gyakran megengedik, hogy a tigrisek más emberekkel is érintkezzenek, akik velük fényképezkednek vagy a tigriskölykökkel játsszanak, mely nemcsak a tigrisekre nézve megterhelő, de közegészségügyi és biztonsági veszélyeket is rejt.

(Címlapfotó: Yan Cabrera/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek