Először született Nicaraguában fehér tigris, a pár napos apróságot cumisüveggel etetik

Fehér bengáli tigris született múlt héten a nicaraguai állatkertben. A Nieves (magyarul Hó) névre keresztelt kislány tigrist mamája nem tudja szoptatni, ezért most az állatpark igazgatójának felesége gondozza és cumisüvegből táplálja három óránként – írja a BBC.  

Nieves és mamája DaliaForrás: Facebook / Zoológico Nacional de Nicaragua

A sárga-fekete csíkos bengáli tigrismamát egy cirkuszból mentették ki öt évvel ezelőtt, majd a masayai Nemzeti Állatkertbe került. Így aztán a 954 gramm súllyal született Nieves valójában az első fehér bengáli tigrisnek számít, amely már itt, a közép-amerikai országban született. 

A tigriskölyök azonban külsőre nem édesanyjára hasonlít. A fehér szín egy recesszív gén eredménye. Nieves mamája, Dalila pedig hordozta ezt, az édesapjától örökölt gént, így Nieves a nagyapjához hasonlóan lett fehér bundájú. Nézzék csak milyen apró, és micsoda hangja van!

Ma már kizárólag állatkertekben látható néhány példány belőlük, és olykor génkeresztezéssel érik el, hogy megtartsák a jellegzetes fehér szőrszínt. Az állatkertekben - vélhetően a szelektív beltenyésztés miatt - számos fehér tigrisnek vannak egészségügyi problémái többek között deformitásokkal és a látással kapcsolatos rendellenességek formájában. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek