Szarvas támadott meg egy embert az állatoktól hemzsegő londoni parkban

A London dél-nyugati részén található Richmond park természetvédelmi terület is egyben, és a vadon élő állatok védelméül is szolgál, ahol jelenleg közel 630 őz és szarvas lakik. Képek is készültek azokról a pillanatokról, amikor az egyik látogatót megtámadta az egyik szarvas, miután az túl közel merészkedett az állathoz. A Twitteren közzétett fotók azt mutatják, hogy a férfi egy nő és néhány gyermek társaságában áll a szarvasok közelében. Épp az állatokat etették, amikor az egyikük megtámadta a férfit. A Richmond Park szóvivője kritizálta a férfi viselkedését, hozzátéve, hogy az őzek, szarvasok megérintése vagy etetése törvénytelen.

A közösségi oldalakon is kapott hideget-meleget a férfi. „Szörnyű, hogy ilyen módon veszélyezteti a gyerekeket" – írta az egyik posztoló. A képeket készítő Rachel Tylor elmondta: "Vasárnap délután a parkban sétáltam a férjemmel és a 4 éves kislányommal. Helyiek vagyunk, ezért sokat járunk oda. Felmentünk az erdő felé, ahol a lányom szeret felfedezni, és meglátott egy nagy szarvascsordát. Hosszú utat tettünk meg, hogy ne kerüljünk közel hozzájuk, elmagyarázva a lányunknak, hogy jó dolog az őzeket, szarvasokat látni, de ezek vadállatok, emiatt soha nem szabad túl közel mennünk hozzájuk. Amikor az erdőben voltunk, hátranéztem, és megdöbbenve láttam, hogy számos ember, köztük gyerekek is, nagyon az állatokhoz nagyon közel álltak meg. Olyanok is voltak, akik a kezükből etették őket."

Ilyen sok állatot is lehet látni egyszerre ebben a londoni parkbanForrás: Bartholomeus Thoth/Wikipedia

A nő hozzátette, hogy látta, amikor az egyik szarvas több ennivalót szeretett volna kapni, és emiatt kissé agresszívebbnek is tűnt, ezért az egyik ember hozzávágta a kenyeret, a szarvasbika pedig nekiment az agancsával – írja az Evening Standard. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek