Kilátódomb épül London belvárosában

Új, ideiglenes építmény kap helyet London központjában ezen a nyáron, hogy új perspektívát nyújtson a belvárosra, különösen a Hyde Park és a Marble Arch felé. Ez utóbbit, vagyis a londoni diadalívet John Nash tervezte 1828-ban, és eredetileg a Buckingham-palota előtt állt, 1852-ben azonban elmozdították az eredeti helyről, hogy a Speaker 's Corner mellé költöztessék.

A londoni Marble ArchForrás: Tristan Surtel/commons.wikimedia.org

Ennek közvetlen közelében épül a Marble Arch Hill 25 méter magas építménye, amelynek célja, hogy újrafogalmazza az Oxford Street és a Hyde Park közötti kapcsolatot. Az installációt a holland MVRDV építésziroda tervezte, alapját egy állványszerkezet képezi, amely alátámasztja a fenti kis oázis növényeinek szükséges talajrétegeket. A struktúrát a stratégiai pontokon úgy alakítják ki, hogy elbírja a fákat tartalmazó konténereket is.

Közzétette: MVRDV – 2021. február 16., kedd

A domb déli lejtőjén kanyargó ösvények vezetnek felfelé, majd ereszkednek le a domb belsejében lévő terembe, amelyben rendezvények, kiállítások, és egyéb események kaphatnak majd helyet. Az installációval a Hyde Park zöldövezete is kibővül - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Közzétette: MVRDV – 2021. február 16., kedd
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek