Igazán különleges helyet választottak New York legújabb oltópontjának

A New Yorkban található Természetrajzi Múzeum (American Museum of Natural History) lett a város egyik legújabb oltópontja. Mindenki, akit a múzeumban oltanak be, ingyenes, négy főre szóló belépőt is kap mellé egy jövőbeli látogatásra.

A poliuretánból és üveggyapotból készült bálna 29 méter hosszúForrás: American Museum of Natural History/Facebook

A Moderna vakcinát áprilisi 23-tól a múzeum Óceánélet Csarnokában, a mennyezeten lógó 29 méter hosszú kék bálna alatt adják be. Bill de Blasio, New York polgármestere egy hétfői tweetjében jelentette be, hogy az oltópont mindenkit szeretettel vár, de elsőként az állami szférában élőket és dolgozókat, a kulturális területen dolgozókat, a közalkalmazottak szakszervezeti tagjait, és a múzeum munkatársait oltják be. A város a hét elején 5,7 millió adag oltóanyag érkezését jelentette be.

A múzeum augusztus végén nyitotta meg újra a kapuit korlátozásokkal.

A jegyek csak előfoglalással vásárolhatók meg, illetve a látogatóknak kötelező a testhőmérséklet-ellenőrzés és a maszkviselet. Az enyhítések további jelei közé tartozik az e heti bejelentés, miszerint a múzeumok jövő hétfőtől az eddigi 25 helyett már 50 százalékos kapacitással működhetnek. A mozik 33 százalékos kapacitással, míg a nagy beltéri arénák május 19-től 10 helyett 25 százalékra növelhetik a a látogatók befogadását – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek