Eldugott koktélbár nyílt egy New York-i metróaluljáróban

A világon mindenhol lehet találni a metróaluljárókban látványpékségeket, street food standot, miniboltot, virágárust, újságost, sőt, nálunk még a harisnya- és zoknibolt, illetve az antikvárkönyv- és lemezbolt is megél békeidőben. De azért egy nappal kávéspultként, este prémium koktélbárként működő egység már nem olyan mindennapi jelenség az aluljárókban sem. 

Pedig a La Noxe nevű hely tulajdonosa, Jey Perie, aki a járvány előtt egy kedvelt brooklyni klub üzemeltetője volt, pont ezt a nem mindennapi helyszínt választotta új bázisául – olvasható a Timeout.com cikkében.

La Noxe egy úgynevezett speakeasy bár – ezt a megnevezést azokra a rejtett zugokra használták még az 1919-es amerikai szesztilalom idején, melyek azért jöttek létre, hogy a bezárt kocsmák helyett legyen hol ledönteni az olcsó, otthon főzőtt alkoholt vagy éppen a drágán csempészett finomságokat. Ezek a beavatottak által látogatott, illegális speakeasy bárok voltak a legnépszerűbb helyek abban az időben. Ma pedig sok furfangos tulajdonos törekszik arra, hogy ezt a titkos és tiltott hangulatot újjáélessze. És van, akinek sikerül, például a 28. utcában, félúton a Flatiron Building és az Empire State Building között, New York Manhattan városrészében megjelent Lan Noxe bárnak.

De ha a helyszín, mármint a metróaluljáró nem lenne elég izgalmas, akkor nézzük a kínálatot. Nappal kávét, szendvicseket és frissen préselt narancslevet kínál a hely, este pedig fülledt koktélbárrá alakul, és elvitelre készíti a finom koktélokat, amiket a rendelt tapasok mellé lehet kérni. A bár este 18-kor nyit és 23 óráig fogadja a vendégeket, de egyelőre csak korlátozott számban, így már most várólistára kell feliratkozni. 

A La Noxe 2020 októberben nyitott meg először, de a járvány miatt hamar be kellett zárnia. 2021 tavaszán indulhatott újra a biznisz, és a várólista alapján úgy tűnik, hogy nagyon jól sikerült megragadni a hangulatot – írták a bár Instagram-oldalán is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek