Ez a fura építmény rövid idő alatt New York új szimbólumává vált

New York új szimbólumává vált a 2019 március 15-én átadott, méhkaptárra emlékeztető látványossága, a Vessel, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Hudson folyóra. Napnyugtakor pedig aranyékszerré alakul a 16 emeletes építmény, amely visszatükrözi mindazt, ami körülveszi: a felhőkarcolókat, a folyót, a kerteket és a tömeget.

Így fest kívülről a VesselForrás: Epicgenius/Wikipedia

A Thomas Heatherwick által tervezett épület látogatói 154 lépcsősoron, 2500 rézzel burkolt lépcsőfokon juthatnak fel a kilátó tetejére, ahol 80 teraszról élvezhetik a panorámát.

A gondot viszont éppen ezek a teraszok okozzák, a 2019-es átadása óta ugyanis ugrásszerűen megnőtt a városban az öngyilkosságok száma. 

Olyannyira, hogy az építményt be is zárták a nyilvánosság előtt, aminek csak részben volt oka a járvány, és a biztonsági okok ugyanennyire közrejátszottak. A lépcsőházakat túl alacsony védőkorlátok keretezik, és bár a Vessel és az egész Hudson Yards negyed építéséért felelős vállalat kijelentette, hogy felülvizsgálja a biztonsági protokollt, a valóságban semmit sem tettek.

Belülről nézve is olyan érzés fogja el az embert, mintha egy méhkaptárban lenneForrás: Stefan Kemmerling/Wikipedia

Az utóbbi időben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Vesselt szétszerelik, és a darabjait árverésre bocsátják, de időközben ezt a hírt cáfolták. Az épület tehát egyelőre a helyén marad, és további sorsára vár – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek