A japán művész pszichedelikus fényinstallációi New York egyik legszebb kertjébe költöznek

Az idén 92 éves japán avantgard művésznő, Kusama Yayoi azokról az álomvilágba illő fény-, illetve tükörinstallációiról, végtelen szobáiról és hatalmas, túlvilági szobrairól ismert, melyek már meghódították Londont és Berlint is.

Nagano városa, Japán - Virágok a Kusama Yayou múzeum előttForrás: Suthikait Teerawattanaphan / Shutterstock.com

Most azonban New Yorkban örvendezteti meg munkásságának rajongóit, és a város 50 kisebb kertet magába foglaló Botanikus Kertjében (New York Botanical Garden) valósítja meg az elképzeléseit egyesítve a művészet és a természet iránti rajongását. Ha nem szól közbe a vírushelyzet, a kiállítást április 10-től, 2021. október 31-ig lehet majd megtekinteni.

A kiállítást már tavaly szerették volna megrendezni, de el kellett halasztani, így a bronxi nevezetesség látogatói idén nézhetik meg a művész legismertebb festményeit, természetbe ágyazott tükrös szobáit és organikus szobrait, melyek szinte az egész kert területét elfoglalják - olvasható a Lonely Planet oldalán.

De az egyik legérdekesebb része a kiállításnak minden bizonnyal az esőerdős üvegház lesz, ami a hat hónapos tárlat ideje alatt folyamatosan változni fog. A látogatók idősávokra vehetnek jegyet március 16-tól, és továbbra is be kell majd tartaniuk a biztonsági intézkedéseket és a távolságtartást. 

Aki azonban nem tud eljutni a kiállítás ideje alatt New Yorkba, de végre a saját szemével látná Kusama fényes és tükrös álomvilágát, az se bánkódjon, mert a végtelen tükörszobák tavasszal beköltöznek a Tate Modern múzeum falai közé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek