Teljesen autómentes lehet a pezsgő New York-i városnegyed

  Teljesen autómentessé válhat a New York-i Union Square, ha folytatódik a Union Square Partnership és a Marvel építészeti cég új átalakítási terve, mely 33 százalékkal növelné a park területét, kiterjesztve azt a környező épületekig, és lezárva az utcákat a forgalom elől - derül ki a timeout.com cikkéből.

  A Union SquareForrás: chensiyuan/commons.wikimedia.org

  Így a 14. utcát a tömegközlekedésnek tartanák fenn (2019-ben már buszúttá alakult), és a park délkeleti sarkánál új szabad tér létesülne. Kibővítenék a sétálóutcákat és új fákat, növényeket ültetnének, padokat helyeznének el itt, a járdák szélessége pedig megduplázódna.

  A parkot szintén felújítanák, több kerékpárparkoló és korszerűsített nyilvános mellékhelyiségek kapnának itt helyet, fejlődne az infrastruktúra nagy sebességű wifivel, új világítással és jobb vízelvezetéssel, emellett felújítanák a kutyafuttatót, javítanának az akadálymentességen, és új, könnyebben elérhető metróbejáratot alakítanának ki.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!