Ekkor indulnak újra az egyes társaságok óceánjárói a tervek szerint

A legtöbb nagy hajótársaság még tavaly ősszel függesztette fel utazásait, idén tavasszal azonban már szállingóznak hírek arról, hogy mikor tervezik újraindítani járataikat az egyes cégek. A Royal Caribbean és a Celebrity Cruises első útjairól már mi is írtunk, és most kibővítjük a sort azokkal a dátumokkal, melyeket a businessinsider.com szedett össze.

Norwegian CruiseForrás: Piergiuliano Chesi/commons.wikimedia.org

Eszerint a Norwegian Cruises, mely december 29-én függesztette fel útjait, március 16-án bejelentette, hogy június 30-ig nem indulnak újra a járatai, majd április 6-án ezt annyival egészítette ki, hogy augusztus 31-ig nem közlekedik a Norwegian Breakaway, a Dawn, az Escape, a Getaway, a Sky, a Spirit, a Star és a Sun, míg a Norwegian Epicre és a Pearlre várhatóan szeptember 1-én és november 7-én lehet majd felszállni. A Norwegian Joy, Norwegian Jade, and Norwegian Gem fedélzetén júliustól már európai és karibi körutazásokat tehetnek a beoltott utasok.

A Princess Cruises május 14-ig szünetelteti az útjait, amerikai kikötőket érintő, egyhetesnél hosszabb utakat ugyanakkor november 1-ig nem indít a társaság, a Japánt érintő útvonalakon pedig június 25-ig nem közlekedik. A március 9-i közlemény szerint június végéig nem közlekedik Los Angelesből, Fort Lauderdale-ből és Rómából, az angliai Southhamptonból pedig szeptember 25-ig.

A Carnival Cruises a legtöbb útját május végéig szünetelteti, de a Carnival Magic, a Carnival Paradise és a Carnival Valor novemberig marad a dokkban. A Royal Caribbean május végéig tervezi parkoltatni a hajóit, kivéve a szingapúri Quantum of the Seast és a kínai Spectrum of the Seast és Voyager of the Seast, valamint az Odyssey of the Seast. A Celebrity Cruises május végéig, egyes járatok esetében október végéig nem indít utazást, a Silversea Cruises hajói legkorábban szintén júniusban indulhatnak el.

A Holland Americajúnius 30-ig szünetelteti körutazásait, idei kanadai útjait pedig a hajózási tilalom miatt törölte. A Disney Cruises hajói május végéig állnak, az európai Disney Magic-hajóutakat pedig augusztus 10-ig törölték. Az MSC indulási dátumai hajónként változnak, az MSC Armonia május 28-ig, míg az MSC Preziosa május 31-ig nem közlekedik, az MSC Fantasia csak június 5-én fut ki a tengerre. A P&O áprilisig minden utazást leállított, az Arcadia, Aurora, Azura és Ventura járatai augusztusig szünetelnek, míg Britannia és Iona járatai szeptemberig nem közlekednek. A Costa Cruises járatai, a Deliziosa, a Firenze, a Magica és a Pacifica május 28-29-én indulhatnak újra. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek