Ez az ország idén már lehet, hogy nem fogad óceánjárókat

  A járvány súlyosbodása miatt Kanada 2022. február 28-ig meghosszabbította a nagyobb, vagyis 100 főnél több embert szállító sétahajókra vonatkozó tilalmát. Ez olyan népszerű útvonalakat is érint, mint a Szent Lőrinc-folyón, az Atlanti-óceán partvidékén, valamint a Csendes-óceán partján fekvő Brit Kolumbia, illetve Alaszka és Seattle mellett haladók. Nunatsiavut, Nunavik és a Labrador-part vizeire maximum 12 fős hajókat engednek be - mint a cnn.com cikkéből kiderül.

  Vancouver-i kikötőForrás: Cornelia Schneider-Frank/pixabay.com

  "A kanadaiak továbbra is mindent megtesznek azért, hogy minél kevésbé terjedjen a Covid-19, a kormány pedig továbbra is keményen dolgozik azon, hogy az ország közlekedési rendszere biztonságos maradjon" - írta a kanadai Közlekedési Minisztérium közleményében. "A tengerjáró hajókra és a kedvtelési célú vízi járművekre vonatkozó ideiglenes tilalmak elengedhetetlenek ahhoz, hogy továbbra is megvédjük a legkiszolgáltatottabb területeket" - tették hozzá.

  Ugyanakkor, ha a járványhelyzet "megfelelően javul", még 2022 februárja előtt visszavonhatják a rendeletet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!