A Celebrity Cruises bejelentette idei első európai hajóútját

Nemrégiben adtunk hírt a Royal Caribbean Bahamákról és a Celebrity Cruises St. Maartenból induló járatáról, most pedig újabb bejelentést tett a cég, mely szerint júniusban újraindítja európai hajóútjait is, méghozzá Görögországban kezdve.

Celebrity ApexForrás: Jakez Bo/commons.wikimedia.org

Ez egyben az egyik új járművének, a Celebrity Apexnek a debütálása is lesz. A hét éjszakás utazások június 19-től kezdődnek Görögország körül, az Égei-tengeren. A hajó Athénból indulva Míkonosznál, Rodosznál és Santorininél áll meg, további állomásai pedig a ciprusi Limassol, valamint az izraeli Haifa és Jeruzsálem lesznek.

A 18 évesnél idősebb utasokat és a személyzet tagjait csak akkor engedik a fedélzetre, ha már megkapták az oltást, a 18 évesnél fiatalabbaknak pedig negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk beszállás előtt.

A Celebrity Apex vendégei többek között olyan szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a Magic Carpet nevű éttermi kilátóterasz, 29-féle, Michelin-csillagos szakácsok által alkotott menü, végtelenített erkéllyel és merülőmedencével felszerelt kabinok, valamint folyamatos szobaszolgálat. A hajó 16 szintes, és akár 2910 utas befogadására is alkalmas.

A Celebrity Cruises-t 1988-ban egyébként egy görög család alapította, tengerésztisztjeinek több mint 70%-a Görögországból származik. A hajóutakra március 30-tól lehet jegyet venni - tudtuk meg a travelandleisure.com cikkéből.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek